5 اشتباه رایج که هنگام اجرای فونداسیون باید از آنها اجتناب کرد

زمانی که بحث اجرای فونداسیون می‌شود، اشتباهات و خطا در انجام آن می‌تواند یک گزینه بسیار ترسناک برای فکر کردن باشد. از این بدتر این است که تعمیر و ساخت مجدد آن بسیار گران و با مکافات صورت می‌گیرد. حال جالب است بدانید که فونداسیون به عنوان پایه و اساس ساختمان است؛ اگر فونداسیون به درستی اجرا نشود؛ منزل شما به شدت آسیب پذیر خواهد بود.

خوشبختانه برخی از توصیه‌ها و دستورالعمل‌های ساده برای یادآوری وجود دارد که می‌تواند به شما در جلوگیری از رایج‌ترین اشتباهات در اجرای فونداسیون کمک کند. اگرچه این کار باید توسط متخصصین انجام شود، اما به هر حال می‌توان از اجرا و وجود چنین اشتباهاتی جلوگیری کرد و زمینه‌ی دوام و ماندگاری بیشتر منزل را فراهم آورد.

قبل از اجرای فونداسیون لازم است که چند سؤال از خود بپرسیم:

  • به چه شکلی کار را انجام دهیم؟
  • چه شرایطی برای انجام کار لازم است؟
  • آیا آب بندی فونداسیون انجام گرفته است؟
  • آیا از نفوذ مواد آلاینده، حشرات و موش‌ها جلوگیری شده است؟
  • زمان کافی برای خشک شدن بخش‌های اساسی اختصاص داده‌ایم؟

اما اشتباهاتی که ممکن است در جریان اجرای فونداسیون رخ دهد، شامل موارد زیر می‌شوند.

عدم آب بندی مناسب قبل از اجرای فونداسیون

ضد آب کردن و آب بندی کردن فونداسیون منزل ممکن است به عنوان تنها عامل مهم در حفظ یکپارچگی آن معرفی شود. اکثر فونداسیون ها از ملات یا بتن ساخته می‌شوند که موادی فوق العاده با دوام محسوب می‌شوند، اما متخلخل هستند. این بدین معنی است که فونداسیون نسبت به آب نفوذ پذیر است.

با گذشت زمان ممکن است مشکلات زیر برای فونداسیون به وجود آید:

  • عبور قطرات آب از نواحی متخلخل فونداسیون؛
  • ایجاد حالت مویینگی و انتقال رطوبت به بخش های داخلی سازه؛
  • انقباض و انبساط آب درون سازه و تأثیر مستقیم بر آن؛
  • وجود مواد آلاینده و ایجاد خوردگی در میلگردها و فولاد.

عدم آب بندی مناسب قبل از اجرای فونداسیون

با این وجود می‌توان عدم پایبندی به آب بندی را بزرگترین اشتباه در اجرای فونداسیون معرفی کرد و ممکن است میلیون‌ها تومان هزینه داشته باشد. اگر در حال ساخت یک خانه جدید هستید، به پیمانکار خود بگویید که می‌خواهید فونداسیون آن ضد آب باشد. به خاطر داشته باشید که برخی از پیمانکاران ممکن است سعی کنند که موارد جانبی کار را حذف کنند و از این طریق هزینه‌های کلی ساخت پروژه را پایین بیاورند.

اما این وظیفه شماست که اکیدا از پیمانکار بخواهید که از لاستیک‌های مایع یا سایر ترکیبات ضد آب در اجرای فونداسیون استفاده کند و در هر صورت مانع از نفوذ رطوبت به ساختار آن شود. اگر در این مورد موفق عمل کنید، سازه شما آسیب کمتری خواهد دید.

نفوذ ناپذیر نکردن بخش داخلی فونداسیون نسبت به مواد مختلف

برخی مواقع، در روند اجرای فونداسیون ممکن است یک کوتاهی رخ دهد که سازه شما را با مشکلات بزرگتری مواجه کند. ضدآب کردن فونداسیون تنها برای جلوگیری از نفوذ رطوبت است و باید به سایر موارد نیست توجه داشته باشید. اگر تجربه تلخ حضور موریانه در گوشه اتاق خود را دارید، یا اگر می‌بینید که مواد روغنی یا مواد نفتی در گوشه‌ای از زیرزمین شما دیده می‌شود، یعنی فونداسیون شما نه تنها نسبت به رطوبت، بلکه نسبت به سایر موارد دیگر نیز عایق نشده است. از طرفی دیگر، ممکن است در حین اجرای فونداسیون با ترک خوردگی در سازه مواجه شوید و از طریق نادیده گرفتن آن، مشکلات خود را بیشتر کنید.

نفوذ ناپذیر نکردن بخش داخلی اجرای فونداسیون نسبت به مواد مختلف

نادیده گرفتن این ترک ها یکی دیگر از اشتباهات رایج در اجرای فونداسیون است که انگار لایه ضد آب و عایق سازه را ازبین می‌برید. این موضوع اگر به طور ویژه در مورد زیر زمین باشد، به زودی با ظاهری نامناسب و بوی نامطبوع مواجه خواهید شد که حتی امکان تنفس آنها نیز وجود ندارد.

در وهله اول توصیه ما این است که پروژه ساخت منزل خود را به یک پیمانکار قدیمی و حرفه‌ای واگذار کنید و از آنها بخواهید که تمامی موارد استاندارد و مورد نیاز را در پروژه شما رعایت کند. موادی مانند پر کننده‌ها و گروت ساختمانی و چسب ساختمانی در شرایط بحرانی برای شما مناسب خواهند بود. اما اگر قبلاً فونداسیون خود را نسبت به این موارد عایق نکرده‌اید، باید لایه‌های بیرونی آن را با مواد عایق بپوشانید و در صورت وجود ترک، آن‌ها را با مواد پر کننده و چسب ساختمانی پر کنید.

بتن ریزی فونداسیون در آب و هوای نامناسب

بتن و سیمان از مواد بسیار با دوام هستند. با این حال، بخش مهمی از قدرت و استحکام نهایی آنها به نحوه خشک شدن مناسب آنها بستگی دارد. پس از بتن ریزی فونداسیون، لازم است که به بتن استفاده شده زمان کافی داده شود تا به طور کامل خشک شود. پیمانکار شما به طور دقیق در مورد این زمان اطلاع دارد و مشخص است که چه زمانی برای خشک شدن و استفاده بهینه از آن مناسب است.

اگر اجرای فونداسیون در شرایط نامناسب جوی انجام شود:

  • بتن مورد نظر به موقع خشک نمی‌شود؛
  • مواد مختلفی ممکن است با بتن ترکیب شود؛
  • ممکن است میزان رطوبت بتن بیشتر از حالت طبیعی باشد؛
  • ممکن است سفت شدن و روند گرفتن بتن بیش از حد طول بکشد؛
  • فرایند هیدراتاسیون به شکل مناسب انجام نمی‌شود.

بتن ریزی اجرای فونداسیون در آب و هوای نامناسب

بنابراین، اجرای فونداسیون در شرایط آب و هوایی نامناسب علاوه بر افزایش زمان خشک شدن، فرایند طبیعی بتن را تحت تأثیر قرار داده استحکام آن را کاهش می‌دهد.

در شرایط جوی نامناسب ممکن است چند حالت به وجود آید:

  • در گرمای شدید، رطوبت بتن به سرعت خشک شده و فرآیند هیدراتاسیون انجام نمی‌شود؛
  • در سرمای شدید، سرعت واکنش هیدراتاسیون کاهش می‌یابد؛
  • در جریان بارندگی؛ نسبت آب به سیمان افزایش می‌یابد؛
  • در شرایط طوفانی؛ سلامت کارکنان تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
  • اجرای فونداسیون را به یک زمان مناسب و ایده آل از لحاظ دمایی و از لحاظ شرایط جوی انتقال دهید.
  • بیشتر از سرعت انجام کار، به استاندارد و نحوه مناسب فرایند بتن ریزی توجه داشته باشید.

تلاش برای اجرای فونداسیون توسط خود فرد

در وضعیت اقتصادی امروز، طبیعی است که بسیاری از ما بخواهیم که پول‌های خود را ذخیره کنیم. این موضوع باعث شده است که بسیاری از پروژه‌های بهبود خانه و منزل را خودمان انجام دهیم. اما فراموش نکنید که اجرای فونداسیون از این موارد نیست و کاملاً متفاوت است. در این مورد تجهیزات سنگین و دانش تخصصی بالا مورد نیاز است که معمولاً توسط مهندسین حرفه‌ای انجام می‌شود.

اگر در تلاش برای صرفه جویی در هزینه پروژه ساخت خانه خود هستید، سعی کنید به جزئیات کار آشنا شوید و از پیمانکار خود بخواهید که نحوه صرفه‌جویی را به شما نشان دهد. به عنوان مثال، می‌توانید در زمان کار یا نحوه انجام پروژه این موارد را لحاظ کنید و از رفتارهای آماتور گونه در پروژه خود بپرهیزید.

ندادن زمان کافی برای خشک شدن بخش‌های اساسی و زیرزمینی سازه

هنگامی که اجرای فونداسیون شما به پایان رسید و بتن ریزی آن به شکل کامل انجام شد، می‌توان ادعا کرد که پروژه شما در مرحله پایانی قرار دارد و ممکن است یک رفتار خطرناک با آن داشته باشید. یکی از اشتباهاتی که معمولاً توسط کارفرماها انجام می‌شود این است که بلافاصله پس از تحویل پروژه از آن استفاده می‌کنند و زمان کافی برای خشک شدن و استحکام پروژه در نظر نمی‌گیرند.

این موضوع از چند لحاظ می‌تواند برای سازه شما خطرناک باشد:

  • استحکام بتن به حالت استاندارد نمی‌رسد و کیفیت سیمان از بین می‌رود؛
  • سازه نسبت به رطوبت نفوذ پذیر می‌شود و به مرور زمان بافت آن از بین می‌رود؛
  • شرایط برای ایجاد خوردگی در قسمت‌های فولادی فونداسیون فراهم می‌شود؛
  • ظاهر ساختمان به شکل منفی تغییر می‌کند و هیچ روشی برای از بین بردن آن وجود ندارد؛
  • بوی نم و ماندگی باعث می‌شود که بخش‌های زیر این ساز قابل استفاده نباشند؛
  • استفاده از سیستم‌های خنک کننده و تهویه باعث افزایش هزینه پروژه می‌شود.

با توجه به چند مورد ساده و جزئی در روند اجرای فونداسیون به راحتی می‌توانید بسیاری از مشکلات شدید و حاد را از بین ببرید و از ایجاد هزینه‌های اضافی و بی خود جلوگیری کنید. گروه ما در کارخانه بتن آماده پاسارگاد ضمن ارائه انواع بتن آماده، بلوک و تیرچه، شرایط مشاوره فنی برای اجرای پروژه‌های مختلف را فراهم آورده است.

برای استفاده از آن می‌توانید با کارشناسان ما در تماس باشید.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *